“БАКАЛИЯ VIP BEBE” е марка на „Просперити Варна 1” ООД, с ЕИК:201754233 със седалище и адрес на управление гр.Варна, ул.Добри Войников 8.

тел. 0887 611 399

e-mail:  office@bakalia.vipbebe.com


1.1 Вписване в публични регистри: ЕИК:201754233 регистриран под идентификационен №426982 от дата 05.04.2017 в КЗЛД като администратор на лични данни.

2.1 Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 940 20 46
факс: (02) 940 36 40
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24
факс: 02 / 988 42 18
гореща линия: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg


2. Клиент е всеки потребител, който се е регистрирал с цел да ползва услугите, предлагани от  „Просперити Варна 1” ООД, на интернет страницата http://www.bakalia.vipbebe.com .
3. Доставчик е лице, занимаващо се с търговия или доставка на храни и напитки.
4. Злоумишлени действия са действия или бездействия, нарушаващи Интернет етиката или нанасящи вреди на лица, свързани към Интернет или асоциирани мрежи, изпращане на нежелана поща (непоискани търговски съобщения, SPAM, JUNK MAIL), препълване на каналите (FLOOD), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация (HACK), извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви (CRACK), изпращане на „троянски коне“ или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители на Интернет и асоциираните мрежи, извършване на каквито и да е било действия, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по друго приложимо право.
5. Криптиране е начин за осигуряване скриването на информацията от тези, за които тя не е предназначена. Криптирането се извършва в комбинация с ключ – дума, число или фраза.
6. Интернет страница по смисъла на настоящите правила означава съставна и обособена част от уебсайт.
7. IP Адрес („IP address“) е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Клиента, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.
8. Парола е избран от Клиента код от букви, цифри и знаци, който заедно с потребителското име индивидуализира същия и който заедно с потребителското име служи за достъп до потребителския (клиентския) му профил.
9. Потребителско име е избран от Клиента уникален код от букви, цифри и знаци, представляващ валиден адрес за електронна поща (Email) посредством които той се индивидуализира.
10. Клиентски профил е обособена част от сайта, съдържаща информация за Клиента, изисквана от “Просперити Варна 1” ООД при регистрацията и съхранявана при  “Просперити Варна 1” ООД, като достъпът до потребителския профил от Клиента се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола.
11. Уебсайт / сайт („website“) е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение или други материали и ресурси.

ПРЕДМЕТ НА ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ

Прочетете внимателно условията за ползване. Това е споразумение, което регулира отношенията между Вас и  “Просперити Варна 1” ООД. Споразумението включва условията, при които Вие можете да използвате нашия сайт, както и нашите задължения относно сроковете за доставяне и качеството на продуктите. Ако не приемате нашите условия за ползване на услугите, предлагани от  “Просперити Варна 1” ООД, имате право да не използвате този сайт. “Просперити Варна 1” ООД гарантира качеството на услугите, които предлага:
Всички услуги и продукти, които предлагаме, са създадени, за да задоволят нуждите на клиентите, използващи нашия сайт. Ако не се чувствате удовлетворени, ние бихме искали да знаем. Всеки наш клиент има право да използва нашите телефони, както и да пише до office@bakalia.vipbebe.com . Съветваме Ви в момента на доставката да прегледате доставените продукти. При рекламация клиентите имат право да се обадят на нашите телефони за контакт.


“БАКАЛИЯ VIP BEBE” ОБСЛУЖВАНЕ

ЦЕНИ И НАЛИЧНОСТ:
Ние от “Бакалия VIP BEBE” целим да Ви предоставим селекция на продукти с доказали се качества на достъпни цени. Прикрепените снимки на продукти са илюстративни. Възможно е описанието на дадена снимка да не отговаря на основният текст в сайта. В този случай за определящо се взима наименованието на продукта и описанието му в сайта. Съществува възможност в определен момент от дадена стока да няма наличност, но това се налага по причини извън обсега и влиянието на фирмата. Ако ние не сме в състояние да изпълним Вашата заявка, поемаме отговорността да се свържем с Вас и да Ви информираме. По Ваше желание можем да заменим стоката с друга подобна. При извършено плащане по банков път ние ще Ви възстановим платените от Вас суми в срок до три работни дни от датата, на която е следвало да изпълним задължението си по договора. “Просперити Варна 1” ООД си запазва правото да променя цените на продуктите и услугите.
Всички посочени в сайта цени на продукти са с включен ДДС.


ПРОМОЦИОНАЛНА ПОЛИТИКА И КЛИЕНТСКИ АКАУНТИ:
Към продукти с промоционални цени, както и такива продавани на пакет или на постоянно ниски цени НЕ се начислява допълнителна отстъпка предварително зададена към даден клиентски профил или с опция за промо код. При покупката на такива стоки от клиенти с въведен промо код или притежаващи специална отстъпка важи по-голямата, но не се натрупват две или три.


ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:
Към настоящия момент извършваме доставки в района на гр. Варна и гр. Добрич.
На територията на гр. Варна доставки се извършват всеки ден от 10.00 до 21.00 часа, без официално определените празнични дни.За района на град Добрич всеки ден от 8.00 до 18.00 часа,без официално определените празнични дни
Поръчки през сайта могат да се правят неограничено във времето, като връзка с наш оператор има в горепосочените работни дни от 8:00 до 19:00 часа
Доставката е безплатна само в случай, че се комбинира с доставка на храна от Детска кухня “Вип Бебе”.

За да получите доставката, трябва да ни дадете точен адрес, телефон за връзка и име  на получателя. Ако на входната врата има служител, който регулира пропускателния режим на сградата, той трябва да бъде уведомен за нашето пристигане или оторизиран да приеме доставката.
Стандартното време на доставка е 24 часа след получаване на заявка за гр. Варна и гр.Добрич
В случай на извънредни климатични условия, които не позволяват на нашите служители да доставят поръчаното от Вас, “Просперити Варна 1” ООД си запазва правото да измени часа или датата на доставката. Ние ще поемем отговорността да Ви информираме за забавянето. Ако адресът Ви е недостъпен за нашите служители, ще се свържем с Вас, за да намерим най-доброто решение.
В случай, че в посочения от Вас час на доставката на посочения адрес не бъдете открити, няма кой да приеме поръчката от Ваше име, нашият представител може допълнително да се свърже с Вас на посочения от Вас в поръчката телефон. В случай, че доставката бъде забавена по Ваша причина, към сметката за доставка на продукта се начислява допълнителна цена на доставка в размер на 5.00 лв.

Възможност за разплащане – в брой, чрез дебитна или кредитна карта чрез виртуален ПОС терминал.
При избиране на плащане чрез системата на Борика, времето за изпълнение на поръчката се отчита след установяване наличието на превод. Имате възможност да насочите нашите доставчици, като им напишете съобщение в празното поле (особености на сградата, кой ще приеме доставката).

Когато даден продукт е на промоция, публикуван е с маркер „трайно  ниска цена“, образува пакет с друг продукт или има отстъпка за количество, а вие имате индивидуална договорка за отстъпки към вашия профил, сайта взима под внимание по-големия процент. Не се натрупват отстъпките.

Отказ от поръчката:

Имате възможност да откажете поръчката след като сте я направили по няколко начина:

  • след обаждане на контактният телефон
  • след изпращане на съобщение на контакният имейл
  • след отказ чрез персоналният Ви профил

В случай, че плащането е направено с банкова карта през системата на Борика, възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата с която е направено плащането в срок от 10 дни.

Във всички случаи на отказ не дължите такса!


ПРАВА ВЪРХУ САЙТА И МАРКАТА “БАКАЛИЯ VIP BEBE ”:
Цялото съдържание на сайта, софтуер, снимки, графики, текстове и интерфейс са собственост на “Просперити Варна 1” ООД. Това съдържание е направено с цел да помага на клиентите на сайта да се възползват максимално от нашите услуги. Всяко друго използване на изброените по-горе материали включително модификация, репродукция и дистрибуция без писменото разрешение на “Просперити Варна 1” ООД се наказва от закона.

РЕГИСТРИРАНА МАРКА:
Марката “БАКАЛИЯ VIP BEBE” е регистрирана от “Просперити Варна 1” ООД съгласно изискванията на Закона за марките и географските означения.

ДОСТЪП ДО “Просперити Варна 1” ООД:
Телефонните разходи, които правите, обаждайки се на нашите телефони, са за Ваша сметка.
Вие декларирате, че сте над 18 години и можете да участвате в това споразумение. Само Вие можете да оторизирате трети лица да използват вашето потребителско име и парола. Вие се съгласявате да информирате незабавно “Просперити Варна 1” ООД за злоупотреби с потребителското Ви име и парола.
Вие се задължавате да платите всички разходи, направени от Вас, както и тези, направени от трети лица, използвали Вашия клиентски профил. Вие се съгласявате и приемате да пазите клиентския си профил, както и цялата лична информация включваща адрес, телефонен номер, информация, касаеща електронните Ви плащания, електронен адрес и оторизираните лица да приемат поръчките ви.
“Просперити Варна 1” ООД си запазва правото да отказва поръчки на лица под осемнадесет (18) години, както и да изтрива клиентски профили.
Тютюневи изделия и алкохолни напитки не се продават на платформата на bakalia.vipbebe.com .

При регистрация в сайта профил се счита за активен при потвърждение чрез изпратен от нас линк.Вие носите пълна отговорност за опазването на вашето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата. Вие сте длъжен незабавно да уведомявате “Просперити Варна 1” ООД и съответните власти за всеки случай на неправомерен достъп чрез използване на Вашето потребителско име и парола, както и винаги, когато съществува опасност от такова използване.
При ползване на Услугите, предлагани от “Просперити Варна 1” ООД, Вие се задължавате, независимо дали сте направил поръчка или не:

  • да не нарушавате и да зачитате правата и свободите на гражданите, съгласно Конституцията, законите на Република България и международни актове, по които тя е страна, правилата на морала, добрите нрави и Интернет етиката при ползване на предоставяните от “Просперити Варна 1” ООД услуги;
  • да не нарушавате чужди имуществени или неимуществени, абсолютни или относителни права и интереси, като право на собственост, право на интелектуална собственост и др.;
  • да уведомявате незабавно “Просперити Варна 1” ООД и съответните власти за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на предоставяните услуги;
  • да не зареждате, изпращате, предавате, разпространявате или използвате по какъвто и да било начин и да не правите достояние на трети лица софтуер, компютърни програми, файлове, приложения или други материали, съдържащи компютърни вируси, системи за неоторизиран отдалечен контрол, компютърни кодове или материали, предназначени да прекъсват, затрудняват, нарушават или ограничават нормалното функциониране на компютърен хардуер или софтуер или телекомуникационните съоръжения, имащи за цел неоторизирано проникване или достъп в чуждестранни ресурси или софтуер или нецензурни съобщения, комерсиални съобщения, текстове и снимки с порнографско съдържание, компютърни вируси, текстове и софтуер, които са обект на закона за авторското право и сродните му права.;
  • да не извършвате злоумишлени действия. Вие изразявате съгласие, че използването на интернет и услугите предлагани в сайта е на Ваша отговорност.

“Просперити Варна 1” ООД не носи отговорност за гаранциите, услугите и информацията, дадени от производителите на продукти или услуги.
“Просперити Варна 1” ООД не дава гаранция, че информационният поток и функциите, предложени от сайта, са лишени от технически грешки, както и че сървърът, който го обслужва, не съдържа компютърни вируси и други вредни компоненти.
“Просперити Варна 1” ООД не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните услуги.

Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите на “Просперити Варна 1” ООД във връзка с ползването на услугите от потребителите, не пораждат каквато и да било отговорност или задължения за “Просперити Варна 1” ООД.
Вие в качеството ви на потребител сте длъжен да обезщетите “Просперити Варна 1” ООД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили вследствие на предявени искове и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с Интернет страници, хипер-връзки, материали или информация, които сте използвал, разположил на сървъра или където и да е в пространството на http://www.bakalia.vipbebe.com , изпращал, разпространявал, направил достояние на трети лица или направил достъпни чрез http://bakalia.vipbebe.com в нарушение на закона, настоящите условия за ползване, добрите нрави или Интернет етиката.
“Просперити Варна 1” ООД гарантира на своите потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите условия за ползване.
“Просперити Варна 1” ООД събира и използва информацията, за да подобрява предлаганите услуги.
Всички цели, за които “Просперити Варна 1” ООД ще използва предоставената информация, ще бъдат съобразени с българското законодателството, приложимите международни актове, добрите нрави и Интернет етиката. Информацията може да бъде използвана от “Просперити Варна 1” ООД, освен в случай на изрично несъгласие на Потребителя, изпратено на следния e-mail адрес: office@bakalia.vipbebe.com.
Публикуваните материали в сайта се използват за законни цели. “Просперити Варна 1” ООД контролира този сайт от своя централен офис намиращ се на ул.Добри Войников 8
в град Варна. Ние не приемаме, че съдържанието на сайта може да се използва от други лица за други цели. Цените и наличността в сайта са обект на промяна без предварително предупреждение. Снимките на някой от продуктите са илюстративни и е възможно показаното там количеството да не отговаря на посоченото в описанието. При разглеждане и поръчка на даден продукт определящо е описанието и изписаното количество.



ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА:
Ние осъзнаваме колко е важно да запазим Вашите лични данни и да Ви осигурим необходимото ниво на сигурност, когато използвате фирмения ни сайт. Това е причината да изградим специална фирмена политика свързана с използването на личните Ви данни. Текстовете по-долу ще ви разяснят каква информация ни е необходима, защо имаме нужда от нея и как я използваме. Ваше право е да ограничите нашия достъп до нея, както и да изтриете напълно Вашите лични данни от нашия сайт.
Лична информация за физически лица, клиенти на сайта:

  • Име
  • Точен адрес, на който да бъде извършена доставката
  • Електронна поща
  • Телефон за контакт

Тази информация ни е необходима, за да можем да доставим продуктите на желания от Вас адрес. Налага се да използваме Вашия телефон, за да потвърдим заявката, както и да ви уведомим за настъпили промени или проблеми с нейното доставяне. Тази информация се класифицира като лична и се пази в нашия фирмен сайт. В случай, че изберете да не публикувате личните си данни (име, адрес, телефон, електронна поща), Вие няма да имате възможност да се възползвате напълно от услугите, които предлагаме.

КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО НИ ПРЕДОСТАВЯТЕ:
Ние използваме предоставената ни информация, за да отговорим на Вашите очаквания. Обработваме Вашите заявки, повишаваме нивото на услугата, като предлагаме различни схеми на плащане (в брой, по банков път), изготвяме Ви персонален профил с цел да улесним Вашето пазаруване и да ви спестим време, информираме ви за нови продукти и предложения, които биха могли да представляват интерес за Вас. Ние нямаме право да предоставяме персоналните Ви данни на трети лица или организации, освен ако Вие не ни оторизирате да го направим. Описаните цели, за които се използва информацията не са изчерпателно изброени и не пораждат задължения за “БАКАЛИЯ VIP BEBE”.


ПРОУЧВАНИЯ:
“Просперити Варна 1” ООД си запазва правото да използва фирми, които да събират информация от Вас, както и да провежда самостоятелно анкети и проучвания. Целта ни е да създадем най-добрия асортимент от стоки и услуги. Това ще ни помогне да удовлетворим Вас – нашите клиенти.

ГРАНИЦИ НА ФИРМЕНАТА НИ ПOЛИТИКА:
Нашият сайт може да съдържа линкове на други сайтове. Ние искаме да знаете, че от момента, в който използвате някои от тези линкове, Вие ставате обект на тяхната фирмена политика. Това освобождава “Просперити Варна 1” ООД от отговорност. Ние носим отговорност само за нашата фирмена политика.

ОБРАБОТВАНЕ НА ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ:
Ние полагаме дължимата грижа и отговаряме за защита на информацията за клиента, станала ни известна по повод на предоставяне на услугите – предмет на настоящите условия, освен в случаите на непреодолима сила, случайно събитие или злоумишлени действия на трети лица.
В регистрационната форма, попълвана от клиента при регистрацията, ние обозначаваме задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им. С изразяване на съгласие с настоящите условия клиентът се съгласява информацията за него да бъде обработвана по предвидения в тях ред.
Ограниченията не се прилагат в случай, че клиентът или лица под негов контрол са извършили злоумишлени действия или са нарушили права или законни интереси на трети лица. В този случай ние имаме право да предоставим личната информация за клиента на съответните компетентни държавни органи съгласно действащото законодателство.

ВАШАТА СИГУРНОСТ:
КРИПТИРАНЕ:

Ние осигуряваме високо ниво на защита на информацията при ползване на услугите на сайта. bakalia.vipbebe.com има ниво на сигурност SSL СЕРТИФИКАТ

ИЗГУБЕНА ИЛИ ОТКРАДНАТА ИНФОРМАЦИЯ:
Вие трябва да ни информирате, ако Вашето клиентско име, парола или кредитна карта са откраднати, изгубени или се използват против волята Ви. В такъв случай ние ще анулираме Вашия профил, за да предотвратим злоупотреби.

При ползване на обществени технически и програмни средства за достъп до bakalia.vipbebe.com (в интернет-клубове и др.), след приключване на престоя си на този сайт да се уверите, че сте затворили потребителската си сесия преди да освободите мястото си за друг потребител.

ПРОМЯНА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ:
Ако настъпи промяна в личните Ви данни (смяна на адрес, телефонен номер, електронна поща), имате възможност да информирате нашия администратор. Това ще ни помогне да изпълняваме поръчките Ви коректно.

РАЗНИ:
Това споразумение се приема от Вас и ще е в сила докато не бъде прекратено или унищожено. “Просперити Варна 1” ООД  има право да прекрати или измени това споразумение с предизвестие, отправено по електронната поща или на посочения от вас адрес.
Имате право да прекратите това споразумение по всяко време, след като ни уведомите в писмен вид и депозирате писмо на следния адрес: гр.Варна, ул.Добри Войников 8.

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите оставят коментари в сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и идентификатора на потребителския браузър, за да помогнат за откриването на спам.

Анонимен низ, базиран на имейл адреса ви, може да бъде предоставен на услугат Gravatar, за да бъде проверено дали я използвате. Политиката за поверителност на Gravatar е тук: https://automattic.com/privacy/. След като коментарът ви бъде удобрен, профилната ви снимка ще бъде видима публично към него.

Файлове

Ако качвате изображения в сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на сайта могат да изтеглят и извлекат данни за местоположението от изображения в сайта.

Форми за контакт

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да разрешите запазването на вашите име, имейл адрес и уеб сайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, така че да не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставяте друг коментар. Тези бисквитки ще се пазят една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изтрива, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в профила си на сайта още няколко бисквитки ще запазят информацията ви за вход и предпочитанията ви какво да виждате на екрана. Бисквитките за вход изтичат след два дни, а за предпочитанията на екрана след година. Ако изберете опцията за запомняне, информацията ви за вход ще се пази две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат изтрити.

Ако редактирате или публикувате статия една допълнителна бисквитка ще бъде запазена в браузъра ви. Тя няма да съдържа лични данни, а просто ще добави идентификатора на публикацията, която току що сте редактирали. Изтича след един ден.

Вмъкнато съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да бъдат вградени (видеа, изображения, съдържание и т.н.). Вграденото съдържание от други сайтове приема и се държи с посетителя на сайта като с посетител на собствения си сайт.

Тези сайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнителни инструменти за статистика от трети страни, да следят как работите с тези инструменти включително как потребявате вградено съдържание ако имате профил и сте влезли в него на сайта.

Анализ

С кого споделяме данните ви

Колко дълго държим личните ви данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме последващи ваши коментарите, вместо да ги задържаме в опашката за одобряване.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайта могат да виждат и редактират тази информация.

Вашите права над личните ви данни

Ако имате профил в този сайт или сте оставяли коментари в него, можете да поискате да получите файл, съдържащ всички данни, които съхраняваме за вас, включително и данни, които сте ни предоставили. Също така можете да поискате да заличим личните данни, които съхраняваме за вас. Това обаче не включва данни, които сме задължени да съхраняваме с административни цели, за нуждите на сигурността на сайта, или по закон.

Как използваме вашите данни

Коментарите от посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматична услуга за проверка за спам коментари.